Lancashire Heeler

Lancashire heeler (Lancashiren karjakoira) on pieni englantilainen maatilojen monitoimikoira. Nykyään se on monipuolinen, toimelias seuralainen ja harrastuskaveri.

Miten meille tuli heeleri?

Meille tuli ensimmäinen heeleri syksyllä 2007. Meillä oli silloin vanha saksanpaimenkoira. Etsin rotua, joka olisi pienempi, mutta kuitenkin ”kunnon koira”. Kriteerit, joilla meille sopivaa rotua kartoitin, olivat: pieni koko, lyhyt turkki, ei kovin riistaviettinen, maalaiselämään ja lapsiperheeseen sopiva. Ja nimen omaan koiran näköinen ja oloinen :). Vaihtoehtoina oli joitakin terrierirotuja ja heeleri. En ollut silloin tavannut yhtäkään lancashire heeleriä, niitä oli Suomessa silloin vielä aika vähän. Pääsin Kristiina Pajulan luokse katsomaan koiria ja pentuja, ja päätös syntyi nopeasti. Piki (Kalandor Cindys Driver) muutti meille.

Suomen Lancashire Heeler -yhdistys ry:n sivuilla rotua kuvaillaan näin:

”Lancashire heeler, joka Suomessa tunnetaan myös nimellä lancashirenkarjakoira tunnetaan, on pieni, vankkarakenteinen, valpas ja toimelias karjakoira, jolla on myös terrierimäisiä vaistoja kani- ja rottajahdissa. Lancashire heeler on monipuolinen englantilaisten maatilojen yleiskoira, karjapaimen, rotan pyydystäjä, vahti ja seurakoira. Heeler on rohkea, iloinen ja omistajaansa kiintyvä. Luonne ja osaaminen sekä yhteistyökyky ovat olleet lancashire heelerin tärkeimmät ominaisuudet ja koirien ulkomuoto on ollut toissijainen seikka.” 

Lue lisää rodusta Suomen Lancashire Heeler -yhdistys ry:n sivuilta